MARS HALL – IS ANYBODY OUT THERE?

Artiest info
Website
facebook

 

Ik heb altijd al een zwak gehad voor groepjes die met een heel originele naam op de proppen komen omdat een groep daarmee bewijst op een originele wijze uit de hoek te kunnen komen. En zie, hier hebben we zo’n formatie die zich ‘Mars Hall’ noemt, een woordspeling op het Engelse ‘marshal’ wat staat voor een Amerikaanse politieagent die de ‘town’ of de streek moet bewaken en er moet op toezien dat de wetten er worden nageleefd.

Deze ‘Mars Hall’ is echter niet zo braaf als de naam zou laten vermoeden. Het is namelijk een nieuwe gitaarrockformatie uit Madison, Wisconsin die er meestal behoorlijk stevig tegenaan gaat en frequent in de buurt van hardrock pleegt te komen met hun muziek. Dat kunnen we horen op hun recente album “Is Anybody Out There?” met elf rocktracks die de band samen met producer Matthew LaPlant heeft opgenomen in een studio in hun ‘hometown’ Madison.

De vier groepsleden van ‘Mars Hall’ zijn leadzanger, gitarist en pianist Perry Stephen Polito, leadgitarist Jef Hinds, bassist Jon Scott en drummer Tim Karbowski. Gefascineerd door astrologie en mythologie componeerde deze groep nummers die geïnspireerd werden door het mysterie van ‘Stonehenge’, het cirkelvormige prehistorische monument met grote en loodzware rotsblokken die vermoedelijk zo’n 2300 jaar voor Christus in een kring werden geplaatst in het Engelse graafschap Wiltshire. De albumtiteltrack “Is Anybody Out There?” staat synoniem voor het grote vraagteken wie die rotsblokken daar destijds zou kunnen geplaatst hebben zonder ook maar enig heftoestel.

De klassieke eighties-rocknummers op deze plaat knallen door de speakers van begin tot einde met volgens ons als meest in het gehoor wortelende oorwurmen de songs “Mercenary” (zie video 1), “Falling Apart”, “Over Kill (The Ballad Of Sid & Nancy)”, “You’ve Got No Soul”, powerrocker “I’m Gone” en het op de tweede video te beluisteren nummer “Eleanor Rigby”, een naar stevige bas- en drums-rockmuziek aangepaste versie van de ‘Beatles’-klassieker. Het klinkt allemaal behoorlijk ruw en rauw maar de vier heren van ‘Mars Hall’ hebben toch altijd een plaatsje voorbehouden voor een catchy melodie bij hun luide en krachtige rocknummers op debuutplaat “Is Anybody Out There.”

(valsam)